Roll on wall: veien til billedvegg

Roll On Wall kan bli brukt til mange ulike formål, på ulike vegger, og her skulle den bli brukt for å skape en slett billedvegg for to kunstnere. Vi tok turen til deres atelier for å bli med på monteringen. Her møtte vi  Espen Spanli (t.v) og Morten M. Scheie (t.h) som er medeiere i Prikkart kunstkollektiv.

image00002

 

Første steg var å klargjøre veggen for opphenging av veggfornyeren. Hva slags materiale veggen er laget av spiller en rolle for hvordan veggen skal klargjøres. Veggen du skal tapetsere må være ren, tørr og fri for løse partikler. I tillegg må ikke veggen være av sugende underlag, slik at limet du skal påføre ikke forsvinner i veggen. Store sprekker, hull og ujevnheter må sparkles.


Med underlaget på denne veggen passet det best å bruke Roll On Wall Cover Standard. Dersom du lurer på hvilken rull du burde velge til din vegg kan du finne dette i vår produktvelger her.


I dette tilfelle trengte de å få bort noen ujevnheter fra veggen før den kunne tapetseres med Roll On Wall. Her ble det brukt en sparkelspade.


Neste steg var å måle opp 1 meter fra kanten og utover på veggen. Dette er bredden på rullen. Når Morten hadde målt opp og laget en loddrett linje der den første duken skulle settes opp, var det klart for lim.


Den oppmålte delen av veggen kunne nå rulles med lim. Vi anbefaler Casco våtromslim eller tilsvarende.

På hoveddelen av veggen brukte Espen en malerulle, og øverst og nederst der det kreves litt mer presisjon brukte han en malepensel/kost. Påfør rikelig med lim på veggen.


Når den oppmålte delen av veggen var dekket med lim var det klart for Roll On Wall. Her kan du gå frem på to ulike måter. 

Espen og Morten begynte med å legge Roll On Wall rett på gulvet og dra duken opp. Ved bruk av denne metoden er det lurt å ha noe mellom rullen og veggen nederst, for å unngå at limet smittes over fra veggen til rullen. Espen og Morten brukte et vater som hjelpemiddel. Neste steg er å kutte duken nederst. 

 

Kutt heller litt lenger ned for å være sikker på at duken er lang nok til å dekke hele veggen. Den kan kuttes til mer nøyaktig etter at duken er festet skikkelig til veggen.

 

Det vil oppstå noen luftbobler i duken når den blir plassert på veggen. Disse kan strykes ut med en tapetsletter slik Espen gjorde her.

 

Til slutt skar Morten og Espen til duken både øverst og nederst, og vipps så hadde de en slett vegg.


Den andre metoden har en ulik start, men er ellers veldig lik. Her måler du opp høyden på veggen du skal gjøre slett, og kutter rullen i tilsvarende lengde. Husk å legge til noen ekstra centimeter i hver ende. Deretter kan duken påføres veggen. Videre fortsetter du med tapetsletter, og skjærer til øverst og nederst slik som den første metoden. 

Når dette er gjort kan du sette i gang med tapetsering/maling av den nye slette veggen din. Eventuelt kan du velge å gå enda litt lengre i behandlingen av veggen med Roll On Wall Finish.

Roll On Wall Finish er en veggfornyer som anbefales som sluttbehandling etter bruk av de andre Roll On Wall rullene. Finish har en tynnere duk som ikke vil skape like tydelige skjøter.

 

Før Roll On Wall Finish kan påføres veggen, må skjøtene på den forrige duken sparkles. Morten brukte Casco WallCraft.

Deretter monteres den på samme måte som de andre Roll On Wall dukene.

 

Du finner mer informasjon om Roll On Wall dukene på vår FAQ-side.

Bilderesultat for facebooklogo rund Bilderesultat for instagramlogo rund

Her får du kjøpt
Roll-on-Wall

Roll-on-wall får du tak i hos en rekke av forhandlere landet rundt.
Er du forhandler og ønsker å selge Roll-on-Wall? Kontakt oss!