F.A.Q

Med Roll-on-Wall blir strietapeter, profilerte panel, murvegger eller andre overflater som nye. Og det beste? Det er bare å rulle det rett på veggen!

Hvis du lurer på noe, har vi samlet det rullerne lurer mest på her! Finner du ikke svaret på spørsmålet ditt, er det selvsagt bare å ta kontakt med oss.

row-32

Ofte stilte spørsmål

Hvilken side skal inn mot veggen?

Når du ruller ut veggfornyeren, skal den siden som er på innsiden av rullen mot veggen. Den siden har en flate som kan minne om gummi. Dette blir da den siden som skal inn mot limet på veggen.

Hvilken maling kan jeg male med?

Du kan male med alle typer interiørmaling du vil.

Hvilket utstyr trenger jeg?

Du kommer langt med vanlig tapetseringsverktøy, slik som kniv, tapetsletter, bredsparkel, vater, lim/malerulle og pensel, samt en svamp/klut til å vaske bort overføldig lim eller limsøl.

Kan Roll-on-wall brukes på alle typer rom?

Roll-on-wall kan settes opp nesten overalt, om vi ser bort ifra våtrom. Roll-on-wall egner seg ikke til våtsoner og fuktige omgivelser, ettersom dette kan trekke inn i selve duken.

Kan jeg bruke Roll-on-wall på alle typer underlag?

Ja, det kan brukes på alle underlag, som paneler, mur, glassfibertapere, strietapeter eller tidligere malte overflater.

Bør jeg bruke bruke hansker?

Cover er glassfiberbasert, så det kan være lurt å bruke hansker slik at glassfiberet ikke gjør at man klør. Finish og Thermo Acoustic har cellulose- og polyesteroverflate, og vil ikke ha samme behov for hansker.

Hvor lenge må roll-on-wall tørke før jeg begynner på neste behandling?

Roll-on-wall bør tørke i 48 timer. Dette gjelder uavhengig av om det skal males eller tapetseres som neste behandling.

Kan man tapetsere?

Ja, det kan man. Da kan man tapetsere over Cover. Vi anbefaler å grunne først, og da blir resultatet best om du benytter samme farge som bunnfargen til tapetet.

Må jeg sparkle skjøtene?

Ja. Det vil bli igjen noen tynne skjøter, disse bør sparkles. Som sparkel anbefaler vi Casco Multifill eller sparkel av tilsvarende kvalitet.

Kan jeg male over Roll-on-wall?

Ja, det kan du. Du kan male rett på Roll-on-wall, men pass på eventuelle sparkelskjøter. Om du vil skjule sparkelskjøtene, legger du Finish til slutt.

Normalt holder det med 2 til 3 strøk. N.B. Har du lagt Cover må du grunne først.

Hva er forskjellen på de ulike typene roll-on-wall?

Cover dekker og sletter ujevnheter og profilene i panelplater etter sparkling, og kan også brukes på mur og glassfiberstrier. Tykkelsen Standard er 1 mm, mens de to andre tre mm.

Forskjellen på Pluss og Premium er at premium er ferdig grunnet, ellers samme egenskaper. (Hvis sluttbehandling er maling, så bruker man mindre maling på Premium.)

Finish er en tynn duk, tynn som et ark, og er en sluttbehandling etter at du har lagt Cover.

Den kan også brukes til å legge over gips og sponplater, f.eks ved reparasjon eller for å dekke over spikerhull, sparkelskjøter og lignende.

Thermo Acoustic er tre mm. tykk og er et produkt med unike egenskaper som gir lyddemping.

Hvilken type lim trenger jeg? Og hvor mye?

Vi anbefaler Casco Aqua Våtromslim. Forbruk ca. 5 liter per rull eller per 15 kvadratmeter. (Gjelder Cover og Thermo Acoustic). På Finish kan du bruke Casco Premium, ca. 5 liter per 20 kvadratmeter.

Dersom man ønsker å bruke Roll-on-wall Standard på glassfiberstrier med grov fiskebensmønster, så anbefales Casco New Start.

Klarer jeg å legge Roll-on-wall selv?

Ja, kan du tapetsere, kan du legge Roll-on-wall. Produktet er et gjør-det-selv-produkt, noe som gjør at du raskt mestrer det. Et lite tips; sett opp listene til slutt, ettersom det krever litt øvelse å skjære til duken pent.

Her får du kjøpt
Roll-on-Wall

Roll-on-wall får du tak i hos en rekke av forhandlere landet rundt.
Er du forhandler og ønsker å selge Roll-on-Wall? Kontakt oss!

norgeskart-tekstur